Välkommen till Il Molino

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 20 år.

ÄR DU 20 ELLER ÄLDRE?

Vi älskar ITALIENSKA SMAKER! Och det har vi gjort i över 20 år.
Som leverantör av italienska kvalitetsdelikatesser ser vi det som vår uppgift att förmedla passionen och kunskapen för de äkta italienska smakerna.
Samtligaproducenter vi importerar varor ifrån känner vi personligen och har ett gott samarbete med. Vi vet att det vi tar in i Sverige har högsta kvalitet och är bra för vår kropp, flora och fauna.

Il Molino Göteborg grundades 1999 av Daniele Falcini och Tony Larsson.
Med ett blygsamt startkapital började vi detta stora äventyr …
Det visade sig inte vara så lätt för två ”blåbär” i grossistbranschen att driva verksamhet med stora lagerkostnader och samtidigt bolla med Italienska leverantörer som många gånger krävde förskottsbetalning.
Vår naivitet överskuggades enbart av vårt enorma driv, vilket gjorde att vi dök djupt ner i allt som har med Italien och italienska delikatesser att göra. Ostar, charkuterier, oljor, vinäger, pasta, bröd, glass, vin, öl, grappa och mycket mer – allt för att hitta det
absolut bästa!

Företagets tillväxt:
Till en början slet vi dag och natt med entusiasm och uthållighet och efter några år nådde vi en nivå där vi började göra oss ett namn som seriösa importörer av Italienska kvalitetsprodukter.
År 2013 hade vi mer än väl växt ur våra ursprungliga lokaler och fick möjlighet att flytta till större och mer moderna lokaler på Ringön, Göteborg.
Idag har Il Molino ca 14 anställda, ett sortiment med över 700 produkter och en trogen kundkrets över hela Sverige

Il Molino Göteborg grundades av:
Daniele Falcini och Tony Larsson.

DANIELE är född i Italien och har en god kännedom om det italienska köket då han är uppväxt i den Italienska restaurang-      branschen. Hans farfar Galileo, hans far Egidio och brodern Lucio, har alla drivit ett flertal restauranger.

TONY är uppväxt i en företagarfamilj på Västkusten och bidrog med sin entreprenörsanda, logistiska förmåga och ekonomiska ”känsla” blandat med ett brinnande intresse för mat och vin.

Med ett blygsamt startkapital började vi detta stora äventyr …

Det visade sig inte vara så lätt för två ”blåbär” i grossist-branschen att driva verksamhet med stora lagerkostnader och samtidigt bolla med Italienska leverantörer som många gånger krävde förskottsbetalning.
Vår naivitet överskuggades enbart av vårt enorma driv, vilket gjorde att vi dök djupt ner i allt som har med Italien och italienska delikatesser att göra. Ostar, charkuterier, oljor, vinäger, pasta, bröd, glass, vin, öl, grappa och mycket mer, allt för att hitta det absolut bästa!

FÖRETAGETS TILLVÄXT
Till en början slet vi dag och natt med entusiasm och uthållighet och efter några år nådde vi en nivå där vi började göra oss ett namn som seriösa importörer av Italienska kvalitetsprodukter.
År 2013 hade vi mer än väl växt ur våra ursprungliga lokaler och fick möjlighet att flytta till större och mer moderna lokaler på Ringön i Göteborg.
Idag har Il Molino ca 14 anställda, ett sortiment med över 700 produkter och en trogen kundkrets över hela Sverige.

KONTAKTER

Il Molino AB
Manufakturgatan 23
(avfart 12 från Ringögatan)
417 07  Göteborg
031 21 27 77
info@ilmolino.se

FÖLJ OSS

Aktivera Bevakning Fyll i din e-postadress och klicka på "Bevaka". Vi meddelar dig när produkten går att beställas.
view - gallery view - list