Välkommen till Il Molino

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 20 år.

ÄR DU 20 ELLER ÄLDRE?

IL MOLINO - italien på riktigt

Italien är känt för sin starka matkultur. Ett land där varje ­region producerar sina specialiteter och där generationers kunskap förs vidare med moders­mjölken. Med stor respekt för naturen och vad marken ger, och för både människan och djuren.

Här finns matglädje, kärlek, passion, ­kunskap och stolthet.

I Italien är begreppet “Slowfood” uttrycket för det man alltid har vetat och levt efter. Ledorden för Slow Food är: Gott – Rent – Rättvist.

Il Molino var pionjärer när det gäller att vaska fram producenter i Italien som är måna om Slow-food och introducerade det till Sveriges alla finsmakare. ­

Il Molino, har samma filosofi, med respekt för de allra finaste råvarorna och erbjuder utvalda direktimporterade italienska ­delikatesser av högsta kvalitet.

Som leverantör av italienska kvalitetsdelikatesser ser vi det som vår uppgift att förmedla passionen och kunskapen för de äkta italienska smakerna. 
Det som sätter lite extra guldkant på tillvaron.

De delikatesser och råvaror från Italien som distribueras av Il Molino är äkta italienskt och av mycket hög kvalitet!

Vi älskar Italien! Vi älskar italienska smaker!

Det har vi gjort i över 20 år. Il Molino Göteborg grundades av Daniele Falcini och Tony Larsson. Med ett blygsamt startkapital började vi detta stora äventyr...

Vi dök djupt ner i allt som har med italien och italienska delikatesser att göra.
Ostar, charkuterier, oljor, vinäger, pasta, bröd, glass, vin, öl, grappa och mycket mer. Allt för att hitta det absolut bästa!

Buon appetito!

Daniele - ägare - född i Italien och har en god kännedom om det italienska köket då han är uppväxt i den italienska restaurangbranschen. Hans farfar Galileo, hans far Egidio och brodern Lucio, har alla drivit ett flertal restauranger.

Tony - ägare - uppväxt i en företagarfamilj på västkusten och bidrar med sin entreprenörs­anda, logistiska förmåga och ekonomiska ”känsla” blandat med ett ­brinnande intresse för mat och vin.

Matteo - driver bolaget - född i Florens och vet det mesta om italienska råvaror. ­Under sina år på universitetet började han arbeta inom restaurangbranschen för att ­finansiera sina studier.

Företagets tillväxt - Till en början slet vi dag och natt med entusiasm och uthållighet och efter några år nådde vi en nivå där vi började göra oss ett namn som seriösa importörer av italienska kvalitetsprodukter.

Idag har Il Molino ca 20 anställda, ett sortiment med över 800 produkter och en trogen kundkrets över hela Sverige.

KONTAKTER

Il Molino AB
Manufakturgatan 23
(avfart 12 från Ringögatan)
417 07  Göteborg
031 21 27 77
info@ilmolino.se

FÖLJ OSS

Aktivera Bevakning Fyll i din e-postadress och klicka på "Bevaka". Vi meddelar dig när produkten går att beställas.
view - gallery view - list