Penne Rigate N°66 Rummo 16x500g
SKU: 5320Penne Rigate N°66 – Snedklippta rör, med struktur
Durumpasta. Bronsvalsad
500 g x 16
Priset avser per kartong
Beskrivning
Penne Rigate N°66 – Penne Rigate är ett av formaten som är mer utbredd och mångsidig än traditionell Italiensk gastronomi.
Snedklippta rör, med struktur
Typ av mjöl: Durumvete
Diameter: 8,20 mm
Längd: 48 mm
Koktid: 11 min
Metod: Bronsvalsad
Perfekt till: alla typer av såser, tex All’Arrabbiata. Klassisk italiensk mat.
Ingredienser: Durumvete*. Kan innehålla spår av: soja, senap. *Ursprungsland: EU och icke-EU (Italien, Australien)
NÄRINGSDEKLARATION PER 100 g | |
---|---|
Energi | 1510 kJ / 356 kcal |
Fett | 1,6 g |
- varav mättade fettsyror | 0,3 g |
Kolhydrater | 69,5 g |
- varav sockerarter | 3,1 g |
Fibrer | 2,9 g |
Protein | 14,5 g |
Salt | 0,005 g |
ALL’ARRABBIATA
Ingredienti per 4 persone : 360 g n° 66 Penne Rummo · 225 ml tomatsås · 1 vitlöksklyfta · 15 g chilipeppar · Extra Jungfruolja · salt & peppar
Preparazione:
Skala och skiva vitlök, skär chilipeppar i bitar (ta bort fröna om du inte vill ha det starkt), fräs vitlöken i olivolja, tillsätt chilipeppar och tomatsås. Koka upp vattnet och tillsätt salt, koka Penne i 11 minuter, häll av och rör ned i såsen.
Maestri Pastai in Benevento dal 1846
Torkad Pasta av det välkända märket Pasta Rummo som grundades 1846. Pastan håller mycket hög kvalitet och produceras enligt en gammal hantverksmetod – Lenta Lavorazione – långsam extrudering med bronsmunstycken. Detta ger en porös yta som bättre suger upp pastasåsen. Fabriken ligger i Benevento i Campania i södra Italien, där det bästa durumvetet odlas, och vattnet som används kommer från Sannio-dalen.
“Ända sedan starten har Pastificio Rummo strävat efter en “Made in Italy”-utmärkelse. Detta är ett mål som vi följer med ständig engagemang och fokus på kvalitet, som bevisas av konsumenternas förtroende för vårt varumärke, samt genom att skapa synergier med värdefulla partners.
I detta sammanhang har vi ingått ett betydelsefullt avtal med Coldiretti: Rummo kommer att köpa allt vete som produceras enligt de föreslagna riktlinjerna: endast italienska åkrar, med minst 15% proteinhalt och utan användning av bekämpningsmedel.
Detta experiment har pågått i flera år, och i samarbete med Coldirettis tekniska avdelning har vi främjat en studie vid Società Italiana Sementi i Bologna om det mest lämpliga utsädet för att säkerställa kvaliteten på vår “långsamt bearbetade” pasta.”
il sole 24 ore – torkad i solen 24 timmar
Du kanske också gillar …
-
Rummo Rigatoni N°50 16 x 500 g
Läs merLogga in för priser -
Penne Lisce N°59 Rummo 16x500g
Läs merLogga in för priser -
Glutenfri – Penne Rigate N°66 Rummo 12x400g
Läs merLogga in för priser -
Mezzi Rigatoni N°51 Rummo 16x500g
Läs merLogga in för priser -
Calamarata N°141 Rummo 12x500g
Läs merLogga in för priser