FÄRSK PESTO

För att få längre hållbarhet på peston pastöriseras den i hög
temperatur. Detta medför att bakterierna försvinner men även
mycket av smaken samt flera näringsviktiga egenskaper.
För att återge smaken tillsätter man konstgjorda aromer som basilikaarom, ostarom osv. Peston får då en aning bitter, syrlig
och lite konstgjord smak.

Sådan är inte vår pesto!
Om man vill behålla den ursprungliga smaken kan man inte
högpastörisera.

Hållbarheten sänks betydligt, från ca ett år till
endast 45 dagar och man måste förvara peston i kylskåp.
Men resultatet blir fantastiskt.

Basilikasmaken blir len och fräsch, man känner osten och nötsmaken mycket tydligare.

Prova även du vår färska pesto!

KONTAKTER

Il Molino AB
Manufakturgatan 23
(avfart 12 från Ringögatan)
417 07  Göteborg
+46 31 21 27 77
info@ilmolino.se

FÖLJ OSS

view - gallery view - list