Om Il Molino

Vi älskar Italien! Vi älskar italienska smaker! Och det har vi gjort i snart 20 år.

Il Molino Göteborg grundades av Daniele Falcini och Tony Larsson.

Daniele är född i Italien och har en god kännedom om det italienska köket då han är uppväxt i den Italienska restaurangbranschen. Hans farfar Galileo, hans far Egidio och brodern Lucio, har alla drivit ett flertal restauranger.

Tony är uppväxt i en företagarfamilj på Västkusten och bidrog med sin entreprenörsanda, logistiska förmåga och ekonomiska ”känsla” blandat med ett brinnande intresse för mat och vin.

Med ett blygsamt startkapital började vi detta stora äventyr.

År 1999 öppnades den första lagerlokalen för ”import av italien” i Gamlestaden, Göteborg.

Det visade sig inte vara så lätt för två ”blåbär” i grossistbranschen att driva verksamhet med stora lagerkostnader och samtidigt bolla med Italienska leverantörer som många gånger krävde förskottsbetalning. Vår naivitet överskuggades enbart av vårt enorma driv, vilket gjorde att vi dök djupt ner i allt som har med Italien och italienska delikatesser att göra. Ostar, charkuterier, oljor, vinäger, pasta, bröd, glass, vin, öl, grappa och mycket mer, allt för att hitta det absolut bästa!

Till en början slet vi dag och natt med entusiasm och uthållighet och efter några år nådde vi en nivå där vi började göra oss ett namn som seriösa importörer av Italienska kvalitetsprodukter.

År 2013 hade vi mer än väl växt ur våra ursprungliga lokaler och fick möjlighet att flytta till större och mer moderna lokaler på Ringön, Göteborg.

Idag har Il Molino ca 12 anställda, ett sortiment med över 500 produkter och en trogen kundkrets över hela Sverige.

Il Molino driver även två egna restauranger under namnet - Aldardo. Aldardo Kungstorget ligger i hjärtat av Göteborg, mitt på Kungstorget. Aldardo Ringön ligger på Manufakturgatan på Ringön i Göteborg. Dessa restauranger erbjuder vällagad mat gjord på fantastiska råvaror ur vårt eget importerade sortiment. Utöver det även färsk handgjord pasta. Förutom att erbjuda god mat och dryck, så har det glädjande nog även blivit ett omtyckt skyltfönster för Il Molinos produkter.

Il Molino var pionjär när det gällde att vaska fram producenter i Italien som är måna om Slow-food och introducerade det till Sveriges alla finsmakare.

Samtliga producenter vi importerar varor ifrån, känner vi personligen och har ett gott samarbete med. Vi vet att det vi tar in i Sverige har högsta kvalitet och är bra för vår kropp, flora och fauna.