Tårtor, bakelser, mousse och mycket annat. Italiens tradition av fina bakverk och desserter går tillbaka ända till medeltiden. Det går faktiskt att spåra föregångaren till en ”Cannolo alla siciliana” redan från romartiden. Liksom i all annan italiensk matlagning har de lokala ingredienserna stor betydelse för dessertspecialiteterna.
Tartufi, can...
Tårtor, bakelser, mousse och mycket annat. Italiens tradition av fina bakverk och desserter går tillbaka ända till medeltiden. Det går faktiskt att spåra föregångaren till en ”Cannolo alla siciliana” redan från romartiden. Liksom i all annan italiensk matlagning har de lokala ingredienserna stor betydelse för dessertspecialiteterna.
Tartufi, cannoli, cassata, tiramisú – dessa bakverk är kända över hela världen. Sanningen är att man bara har skrapat på ytan när det gäller italienska desserter och bakverk. Vi har fått med ett axplock av det bästa.
FÄRDIGSKUREN 14 port. Mördegspaj fylld med vaniljkräm, pinjenötter och ett tunt lager florsocker.
FÄRDIGSKUREN 14 port. Smördegspaj fylld med len vaniljkräm, skogsbär och ett tunt lager florsocker.
FÄRDIGSKUREN 12 port. Italiensk tolkning av Schwarzwaldtårta med mörk choklad och rom.